Hem Om oss Medlemskap Korruption Publicerat Kontakt In English

j

Tillsammans mot korruption


Tillsammans mot korruption är en plattform för att dela de goda exemplen, öka medvetenheten och stötta aktörerna i allt det arbete som pågår. 

Samordnande och arrangörer är: AmCham Sweden, IMM och TI Sverige.

Läs mer på tillsammansmotkorruption.se

Vart är vi på väg

kan man fråga sig när nya mut- och korruptionsaffärer rullas upp. Sverige som hamnar högt upp på rankinglistan över de minst korrupta länderna i världen är verkligen inte förskonat från korruption.

Riksenheten mot korruption som undersöker brottsmisstankar om tagande och givande av muta och därmed sammanhängande brott har bråda dagar. Det finns redan i början på 2017 nya ärenden som rör såväl myndigheter, kommuner som företag.

Om inte generaldirektörer i staten och tjänstemän i kommuner och kommunala bolag har integritet så är vi illa ute. Det handlar om tilliten i samhället.  Det måste vara inpräntat i alla som arbetar i skattefinansierad verksamhet att svenska folket är deras uppdragsgivare och att lagar och regler är grunden för den offentliga verksamheten.

Dessa dagar förefaller mycket vara på väg att spåra ur. Man kan sprida ut lögner och kalla det alternativa fakta. Personer beter sig korrupt, kanske inte på ett sätt som är olagligt men som är olämpligt.

Det är dags att mobilisera både mot lögner och mot korruption. Transparency International Sveriges uppdrag att främja öppenhet, ansvar och integritet är mer angeläget än någonsin. 

Ulla Andrén
Ordförande
Transparency International Sverige

Kalendarium

21 november kl 18-19:30
Riksrevisionen, myndigheterna och korruptionen

Citykonferensen Ingenjörshuset,
Malmskillnadsgatan 46, Stockholm

Läs mer och anmäl dig här


---

24 november kl 9:00-11:00
Tillsammans mot korruption
- förberedelser för Almedalen 2018 -

Brunnsgatan 2, Stockholm

Inbjudan | Anmälan

---

7 december kl 16:30
Studiebesök på Statskontoret
Exklusivt för dig som är medlem i TI Sverige.

Kontakta oss

Har du ett förslag på seminarium som är inom TI Sveriges strategiska prioriteringar? Hör då gärna av dig till oss på info@transparency-se.org.

Följ oss


För att få våra Nyhetsutskick: e-posta info@transparency-se.org